Reteta 1: 1 litru apa, 4-5 linguri miere, 300 grame usturoi. Se pune un litru de apa intr-un vas, se piseaza 300 grame usturoi in apa aceea si se mai adauga aproximativ 4-5 linguri mari de miere, dupa care se lasa la macerat aproximativ 10 zile la temperatura normal. Dup ace s-a lasat la macerat se strecoara prin tifon toata compazitia si adaugam in apa de baut aproximativ 5ml la litru de apa de cateva ori pe saptamana.
Reteta 2: 1 litru de ulei de masline, 300grame usturoi. Se piseaza usturoiul intr-un vas si se adauga dupa aceea uleiul peste el si cum am procedat mai sus, lasam la macerat aproximativ 10 zile si apoi strecuram. Din acesta compozitie se adauga aproximativ 1 lingura la kilogram de mancare, se uniformnizeaza compozitia si apoi de preferinta putem adauga drojdie de bere peste.
Reteta 3: O mana de maciese culese de pe camp, o mana boabe de catina si o mana Frunze de menta uscate intr-un vas de 10 litri si se adauga aproximativ 7-10 litri de apa. Dupa ce apa a inceput sa fiarba fiind pusa la foc se adauga ingredientele de la sus si se lasa foarte putin timp dupa care se pune in capac peste si se lasa la racit. Se pune la porumbei in loc de apa de baut si optional 1-2-3 linguri de miere daca dorim.
Reteta 4: Ceai de urzica. Tot o mana de urzici uscate, Culese bineinteles de pe camp si aproximativ 5-10 litrii de apa. Dupa ce se lasa apa la fiert se adauga urzica uscata si se face un fel de infuzie. Se adauga la porumbei la sfarsitul iernii. Reteta 9: 2 morcovi, o mana de spanac, o mana de salata, o telina, un patrunjel si frunzele si radacina, o ceapa, se dau prin masina de tocat pana raman un bucatele sa le poate manca porumbeii si se adauga din cand in cand si la matca si la zburatori.
Reteta 5: O ceapa, 5-6-7 catei de usturoi curatati, o banana, 2-3 linguri concentart de catina, 2 cuburi de 25 grame de drojdie din comert si o lamaie. Toate aceste ingrediente pun intr un vas si se dau prin blender pana se face ca o pasta. Aceasta pasta se adauga pe mancare la porumbei si se amesteca pana se uniformizeaza. Dup ace se usuca acesta compozitie se sparge cu mana si se pune la porumbei in mancatori.
Reteta 6: O ceapa, o banana, cativa catei de usturoi, 1-2 cubulete de drojdie din comert si 125 mililitri de otet de buna calitate. Se adauga toata intr-un blender si dup ace se uniformizeaza se adauga pe mancare la porumbei. La fel ca mai sus se lasa de sear ape dimineata sa se usuce dupa care se sparge cu mana si se adauga la porumbei.
Reteta 7: cateva coji de oua, paine zdrobita, arpacas, Argila uscata, caramida arsa, mei zdrobit, tencuiala zdrobita si var stins si uscat zdrobit. . Se adauga arpacasul, se zdrobesc cajile de oua dup ace se lasa in cuptor pana se coc putin, se zdrobeste painea uscata in cuptor, la fel si argila uscata si caramida arsa se zdrobeste toate la un loc si se pune intr-un vas aproximativ ca cel de saruri minerale.
Reteta 8: O lamaie, 4-5 linguri de miere. Se adauga o lamaie stoarsa in apa de baut si 4-5 linguri de miere pana se uniformizeaza si se administreaza la porumbei.
buna seara. referitor la reteta 2...un sfat daca se poate...am inteles cat pun la 1kg de mancare...intrebarea mea este: ce fac daca mie un kg de mancare imi ajunge peste o sapt(am doar o pereche)? e ok sa tin mancarea asa cu usturoiul pe ea pana, deci sa le dau kg ala pana il termin? sau ma apuc sa ung dor cateva graunte pe zi...? multumesc. o seara buna
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.